Skip to content

Despre noi

NESTEA este o bautura racoritoare necarbogazoasa cu extract de ceai si arome naturale de fructe, care iti improspateaza starea de spirit si te racoreste. Dar care e povestea noastra? Cat de multe stii despre noi si despre ceai, in general?

Istoria ceaiului

Istoria ceaiului

Ceaiul a fost descoperit de Imparatul Shen Nung in 2737 I.E.N. In mitologia chineza se vorbeste despre cum cateva frunze dintr-un arbust au alunecat in cana fierbinte a imparatului. Cand acesta a gustat amestecul, s-a indragostit de gustul sau. S-a gandit ca trebuie sa fie o bautura cu puteri vindecatoare.

Tipuri de ceai

Exista mai multe tipuri de ceai: de exemplu, ceai alb, verde, oolong, negru. Putini stiu insa, ca desi fiecare tip de ceai are proprietati si gust diferit, toate provin din aceeasi planta, numita de biologi Camellia sisesis.

Ceaiul rece

Ceaiul rece

Istoria ceaiului rece incepe undeva in anii 1800, insa de abia in anul 1904 acesta este lansat cu adevarat, la World’s Fair din St. Louis (USA). Atunci, comerciantul de ceai Richard Blechynden a oferit oamenilor mostre de ceai fierbinte, insa putini au fost cei care l-au incercat datorita temperaturii ridicate. Blechynden si-a dat seama de acest lucru si s-a gandit ca in loc de ceai fierbinte, sa ofere ceai rece. A fost un mare succes. Incepand de atunci popularitatea ceaiului rece a crescut. NESTEA a fost creat in 1984 si de atunci este consumat in fiecare zi, peste tot in lume.

NESTEA

NESTEA este o bautura racoritoare necarbogazoasa cu extract de ceai si arome naturale de fructe (fara conservanti), care iti improspateaza starea de spirit si te racoreste. NESTEA contine atat extract de ceai negru, cat si de ceai verde, precum si o varietate de arome fructate: de lamaie, piersici, fructe de padure, mango si ananas, capsuni cu Aloe Vera.