Skip to content

Despre campanie

Lansata in urma cu 7 ani de Dorna alaturi de Asociatia Salvati Copiii, campania „Grija pentru copii” contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternitatilor din Bucuresti si din tara, dar si la o informare corecta si completa asupra problematicii nasterilor premature din Romania. Incepand cu anul 2015, Simona Halep s-a alaturat campaniei in calitate de ambasador al cauzei copiilor nascuti prematur.Conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata. Dorna Izvorul Alb este recomandata atat in alimentatia zilnica a femeilor insarcinate, cat si a proaspetelor mamici care alapteaza, datorita continutului scazut de sodiu. In plus, este ideala pentru pregatirea hranei bebelusilor si hidratarea lor zilnica.

2019

SHARE CU SHARE, PUTEM FACE AUZITA CAUZA COPIILOR NASCUTI PREMATUR Bebelusii nascuti prematur nu au puterea sa planga - plamanii lor nu sunt suficient de bine dezvoltati. Ei vin pe lume in liniste, fara sa strige, fara sa poata sa scoata un sunet. Dar impreuna putem transforma tacerea lor intr-un strigat de viata. Vezi video-ul campaniei si da-i share sau urmareste paginile de social media Dorna si posteaza la randul tau mesajele campaniei, impreuna cu hashtag-ul #strigatdeviata, pentru a ne ajuta sa facem cauza copiilor nascuti prematur cat mai cunoscuta. La finalul campaniei, Dorna, cu sprijinul Salvati Copiii Romania, va dona, ca si in anii precendenti, echipamente medicale specializate pentru copiii nascuti prematur, catre maternitatile care au nevoie de ele. Vezi lista echipamentelor donate in 2019, aici

2018

Intre o lupta pierduta si una castigata poate sta doar o secunda. Pentru copiii nascuti prematur o secunda din timpul tau poate insemna viata. E timpul sa te angajezi si tu in lupta vietii lor. Angajeaza-te intr-un #jobdeosecunda,in slujba copiilor nascuti prematur si ajuta-i sa iasa invingatori in lupta vietii lor. Incepand cu 2013, Dorna sustine cauza copiilor nascuti prematur, iar Simona Halep ni se alatura din nou. Devenind ambasador al cauzei, poti sa dai mesajul mai departe sau sa le recomanzi prietenilor tai jobul. Dorna va dona echipamente medicale de specialitate prin Salvati Copiii maternitatilor din Romania care au nevoie de ele, iar copiii nascuti prematur vor primi ingrijirea de care au nevoie. Vezi lista completa a echipamentelor donate în cadrul campaniei ”Job de o secondă”, în anul 2018,aici

2017

“Fii în inima lor pe viaţă!”

În sport, dar și în orice etapă a vieţii, cea mai mare nevoie de susţienere o ai în momentele grele. Cei care sunt alături de tine atunci rămân în inima ta pe viaţă. Cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, Dorna și Salvaţi Copiii vor să-i facă pe români să rămână în inima copiilor născuţi prematur pe viaţă. Cu dragoste să-i ajute pe cei mici să iasă învingători în lupta vieţii lor. Prin intermediul campaniei, românii vor fi invitaţi să-și arate dragostea pentru copiii născuţi prematur dând “love” materialelor postate pe Facebook-ul sau pe pagina Dorna. Când peste 100.000 de inimi vor bate pentru ei, Dorna, prin Asociaţia Salvaţi Copiii va dona incubatoare maternităţilor din București și din ţară. “Fii în inima lor pe viaţă” face parte din “Grijă pentru copii” o campanie prin care Dorna alături de Asociaţia Salvaţi Copiii susţine copiii născuţi prematur pentru al 5-lea an consecutiv. Puteţi consulta regulamentul Campaniei aici.

Vezi lista completa a echipamentelor donate în cadrul campaniei ”Fii în inima lor pe viaţă”, în anul 2017, aici

2016

“Hai sa donam copiilor nascuti prematur timp pentru viata!” – Simona Halep

Peste 77 de milioane de secunde donate! Multumim tururor celor care s-au alaturat campaniei.

Campania „Grijă pentru copii”, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii România, a venit cu o nouă provocare în 2016. Cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, românii au fost invitaţi să doneze timp pentru a oferi o șansă la viaţă copiilor născuţi prematur. Secundele astfel adunate au fost transformate în 10 incubatoare necesare îngrijirii medicale a celor mici, care au ajuns in luna iunie în 10 maternităţi din ţară.

Mecanica acestei campanii a fost urmatoarea - pentru fiecare 7.776.000 de secunde cumulate - echivalentul a 3 luni, timpul maxim necesar dezvoltarii copiilor in incubator, Dorna va dona cate un incubator, prin Salvati Copiii.

Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei “Grijă pentru copii” , în anul 2016, aici.

2015

 • Simona Halep, „Împreună îi putem ajuta să câștige

  Simona Halep, cea mai de succes jucătoare profesionistă de tenis a momentului în România și cea care s-a impus în lumea sportului prin perseverenţa și răbdarea cu care luptă pentru fiecare meci și fiecare punct, s-a alăturat luptei pentru viaţă a copiilor născuţi prematur, prin campania „Grijă pentru copii”. Ea și-a donat pagina de Facebook pentru a fi alături de mamele adevăraţilor luptători, și și-a îndemnat fanii să faca același lucru. „Am ales să susţin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relaţie specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupţi din greu pentru ceea ce îţi dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viaţa, sunt nevoiţi să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viaţă normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, ne-a spus Simona Halep.
  Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei “Grijă pentru copii” , în anul 2015, aici.

 • 2014

 • Fereastra de speranţă

  “Viaţa ta se învârte în jurul acelor minute în care îl vezi!”. Când un copil se naște prematur, mama acestuia petrece doar câteva minute pe zi cu el. Timpul rămas până la următoarea întâlnire este un amalgam de speranţă și gânduri nu chiar pozitive.

 • Campania “Grija pentru Copii” a adus o rază de speranţă și susţinere în viaţa mamelor care trec prin această așteptare cu ajutorul “Fereastrei de Speranţă”. În 2014, fereastra care desparte mamele de salonul de terapie intensivă unde se află bebelușii născuţi prematur în maternitatea Polizu a devenit „Fereastra de speranţă”, purtător al mesajelor de susţinere pentru mame, trimise de oameni din toată ţara. Mesajele de încurajare trimise prin intermediul site-ului grijapentrucopii.ro au apărut în timp real pe fereastra maternităţii. „Fereastra de speranţă” a primit peste 3000 de mesaje de susţinere pentru mamele copiilor născuţi prematuri din maternitaţea Polizu. Mai mult, Dorna și Salvaţi Copiii au echipat încă 15 maternităţi cu aparatură necesară. Vezi aici lista completă a echipamentelor donate către maternităţi.

  2013

 • Împreună putem avea grijă de ei!

  Campania Dorna lansată în toamna anului 2013 s-a desfăşurat sub sloganul „Împreună putem avea grijă de ei!”. Proiectul a constat într-un sprijin colectiv, astfel că, pe durata campaniei, 1 ban din fiecare sticlă de Dorna cumpărată a mers către îngrijirea nou-născuţilor prematuri. Campania Grijă pentru copii a ajutat la echiparea a 15 maternităţi cu aparatură de specialitate pentru îngrijirea copiilor născuţi prematur.
  Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei "Grijă pentru copii", în anul 2013, aici.

  countrypicker

  România

  +