Hidratarea în dietele hiposodate

Hidratarea în dietele hiposodate

Hidratarea în dietele hiposodate necesită mai multă atenţie decât de obicei. Află mai multe despre cum te poţi hidrata în cadrul unei asemenea diete.
În dietele hiposodate este recomandat un consum de 2-3L de apă/zi, necarbogazoasă, cu concentraţie redusă în săruri minerale.
Fructele au un conţinut scăzut de sodiu, așa că le poţi include cu încredere în dietele hiposodate, fie în stare naturală (crude), fie sub formă de sucuri.
Poţi consuma și următoarele alimente: produsele lactate desodate (brânza de vaci dietetică, iaurtul), carnea proaspătă preparată fără sare, peştele alb (ştiuca, păstrăvul), legumele proaspete sau congelate, supele de legume, piureurile, sucurile de legume, făinoasele (orez, griş, paste), pâinea fără sare.
Persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare şi renale li se recomandă un aport redus de sodiu. Calitatea şi cantitatea apei consumate zilnic poate influenţa evoluţia afecţiunilor. Astfel, este important să consumi apă minerală naturală necarbogazoasă cu o concentraţie redusă în săruri minerale (oligominerală).

Ne sfătuiește Dr. Luiza Pîrvu, Medic în medicină generală, consultant în nutriţie.