Proiecte educaționale

Proiecte educaționale

Respectul pentru mediu se deprinde din copilărie. De aceea am inițiat proiecte pentru copii și adolescenți care să îi ajute să înțeleagă importanța protejării mediului și să devină adulți responsabili.

Cartea Dunării Albastre (proiectul internaţional Danube Box)
Este un material educaţional pe tema conservării şi dezvoltării durabile a resurselor naturale şi culturale ale Dunării, care constituie, din momentul lansarii, suportul didactic pentru o nouă disciplină opţională dedicată elevilor de gimnaziu din 22 de şcoli din bazinul dunărean. Proiectul a fost implementat în cinci ţări traversate de Dunăre: Austria, Germania, Ungaria, Serbia şi România.

"Green Bee" este un proiect unic în România sprijinit de Dorna care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani din București și judeţul Ilfov. Green Bee își propune să schimbe atitudinea față de mediu prin încurajarea gesturilor eco încă din copilărie. Invitați într-o călătorie inedită, copiii învață conceptele cele mai importante din ecologie și tot ceea ce au de făcut pentru a proteja Planeta și resursele ei. In 2012 a avut loc prima etapă a proiectului Green Bee, în care s-au implicat 11 000 de copii din Bucuresti. În martie 2013 a fost demarată a doua etapă care are ca obiectiv atragerea unui număr și mai mare de copii în experiența unică Green Bee, cu scopul de a-i ajuta sa își dezvolte deprinderi responsabile față de mediul înconjurător. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul oficial al proiectului www.green-bee.ro