Susținerea și promovarea reciclării

Susținerea și promovarea reciclării

În cadrul eforturilor noastre de a promova principiile colectării selective si reciclării, am iniţiat împreună cu partenerii noştri o serie de programe şi proiecte la nivel naţional sau comunitar.

Ambalaje PET, cu până la 25% mai puţin plastic
Ambalajele PET ale apelor minerale naturale Dorna și Dorna Izvorul Alb au, din martie 2012, cu până la 25% mai puțin plastic și sunt mai ușor de reciclat. Acestea au fost modificate pentru a reduce cantitatea de plastic din procesul de fabricaţie, ca parte din iniţiativa globală a Sistemului Coca-Cola de eficientizare și optimizare a cantităţii de materiale folosite pentru ambalarea produselor din portofoliu.
Noua sticlă este mai subţire şi se poate răsuci cu uşurinţă. Ocupă astfel mai puţin loc şi, în consecinţă, devine mai uşor de depozitat în vederea reciclării. În acest fel, Dorna continuă să acorde atenţie protejării naturii şi să răspundă dorinţelor consumatorilor de a fi implicaţi în acest proces.

Colectarea deşeurilor: viaţa după colectare
Sistemul  Coca-Cola s-a implicat în fondarea Eco-Rom Ambalaje care implementează sistemul „Der Grune Punkt” (Punctul Verde) în România, dar și în numeroase campanii de conștientizare a importanței colectării selective.
Împreună cu Asociaţia Mai Mult Verde (2010), utilizatorii de internet erau încurajaţi să scrie scrisori autorităţilor locale pe o platformă online pentru a cere implementarea colectării selective a deşeurilor în zona lor.
Totodată, cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje am realizat colectarea selectivă la o serie de evenimente şi concerte: Romenvirontec, ONG Fest, AC/DC, Eric Clapton, Street Delivery, Aerosmith, Liveland, Massive Attack, Garana, One Love, OST Fest, Padina Fest, Iarmarock etc.