Plant Bottle

Plant Bottle

30% conţinut din plante, 100% grijă pentru mediu

Începând din iulie 2014, Dorna lansează ambalajul inovator, cu până la 30% conţinut din plante. Plant Bottle reflectă viziunea Dorna de protejare a mediului înconjurător, fiind în continuare 100% reciclabil prin programele existente în acest moment. Astfel, Dorna devine prima apă minerală naturală din România distribuită într-un ambalaj cu până la 30% conţinut din plante.
În timp ce ambalajele PET clasice sunt realizate din combustibili fosili, precum petrolul, noul ambalaj Plant Bottle reduce în mod considerabil emisiile de carbon eliberate în atmosferă în cadrul procesului de producţie. Noul ambalaj păstrează toate calităţile PET-ului, însă înlocuiește una dintre componentele acesuia cu o componenta din plante, respectiv din trestie de zahăr. Trestia de zahăr folosită este singura resursă recunoscută la nivel mondial pentru performanţele sale unice în ceea ce privește mediul înconjurător, cât și impactul asupra societăţii.
Pentru viitor, Compania Coca-Cola își dorește să înlocuiască toate sticlele PET cu ambalaje tip Plant Bottle. Cercetători din universităţi și institute internaţionale de cercetare investighează posibilitatea folosirii mai multor resurse naturale pe lângă trestia de zahăr, constând în paie de grâu, coji de fructe și coajă de copac. Toate eforturile sunt îndreptate în direcţia obţinerii unei sticle cu amprentă de carbon neutră, din 100% materiale regenerabile, complet reciclabilă.
De acum, alegerea ta poate avea un efect pozitiv asupra mediului înconjurator! Caută și tu noul ambalaj Dorna Plant Bottle, disponibil în variantele 500ml PET Dorna și Dorna Izvorul Alb.