Sistemul Coca-Cola în România

Sistemul Coca-Cola în România

În România, Sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola România, o filială a The Coca-Cola Company, și Coca-Cola HBC România (CCHBC), o filială a Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

 

Coca Cola România este responsabilă de implementarea strategiilor de marketing, managementul mărcilor, strategia de ambalare, promovarea la nivelul consumatorilor, publicitate, relații publice și cercetare de piață.

 

Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi și este a doua cea mai mare companie din sectorul bunurilor de larg consum. Compania este cel mai important exportator din industria băuturilor și cel mai dorit angajator din industria bunurilor de larg consum.

 

Coca-Cola HBC România achiziționează concentratele, baza băuturilor și siropurile pentru producerea băuturilor, conform contractului de imbuteliere încheiat cu The Coca-Cola Company. De asemenea, asigură îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketingul operațional pentru produsele Coca-Cola. Prezentă în România din 1991, Coca-Cola HBC România este parte din Coca-Cola HBC Group, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori la nivel global pentru produsele Coca-Cola.