Fundatia Coca-Cola ofera prin Crucea Rosie fonduri pentru echipamente de protectie si de testare a Covid-19

Fundatia Coca-Cola ofera prin Crucea Rosie fonduri pentru echipamente de protectie si de testare a Covid-19

Continuăm să trecem printr-o perioadă dificilă, plină de incertitudine, dar un lucru rămâne sigur: avem nevoie în continuare să fim uniți și solidari, să rămânem împreună, chiar dacă de la distanță. De aceea, ne bucurăm că putem oferi sprijin în continuare personalului medical, cât și întregului efort de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Fundația Coca-Cola a donat 250.000 de dolari Crucii Roșii Române, fonduri care asigura protecția celor din linia întâi și ajuta spitalele să limiteze răspândirea COVID-19.

 

Fondurile oferite de Fundația Coca-Cola Crucii Roși Române fac posibilă susținerea spitalelor cu:

  • 5.000 de seturi de protecție pentru personalul medical ce conțin măști de tip FFP2/FFP3 și mănuși de protecție;
  • 100 de seturi care asigură 100.000 de testări Covid-19.

Provocările aduse de această perioadă ne-au unit și ne-au determinat să colaborăm și mai strâns, în ciuda distanței fizice. Am învățat mai mult decât oricând despre importanța implicării. Această nouă donație, pe care ne bucurăm că putem să o oferim Crucii Roșii Române prin Fundația Coca-Cola, exprimă angajamentul nostru de a rămâne aproape de comunitate și de toți cei care, în perioada aceasta, duc o luptă dificilă sau încearcă să-i ajute pe cei vulnerabili: personalul medical, Crucea Roșie Română, ONG-uri și inițiative de sprijin, mediu privat și cetățeni. Le mulțumim pentru tot ceea ce fac, pentru fiecare gest de grijă și implicare.”, declară Costi Bratu, Public Affairs and Communication Manager, Coca-Cola România.


Acest demers vine ca o nouă contribuție din partea Coca-Cola la efortul comun de limitare a efectelor noului coronavirus, dupa donatia realizata de Sistemul Coca-Cola în România în produse si fonduri pentru echipamente medicale, in valoare totala de 200.000 euro.

De la inceputul epidemiei de coronavirus, Sistemul Coca-Cola în România s-a implicat până acum cu donații în bani, produse sau aparatură medicală, în sprijinul personalului medical și al spitalelor din România, dar și prin susținerea inițiativelor de inovare socială care ajută comunitatea în această perioadă.