Obiectivul Coca‑Cola

Coca‑Cola își propune ca, până în 2030, pentru fiecare sticlă sau doză vândută, să ajute la colectarea și la reciclarea unei cantități identice de ambalaje.

Mai multe mâini formează un cerc cu palmele, în cerc scrie „The Coca-Cola Company #WorldWithoutWaste”

La începutul anului 2018, Coca‑Cola a anunțat o strategie globală menită să contribuie la crearea unei lumi fără deșeuri.

Mai exact, Coca‑Cola își propune ca, până în 2030, pentru fiecare sticlă sau doză vândută, să ajute la colectarea și la reciclarea unei cantități identice de ambalaje. Acest obiectiv este punctul central al unui plan holistic numit "O lume fără deșeuri", pe care Compania Coca‑Cola și rețeaua globală a partenerilor săi de îmbuteliere intenționează să il susțină cu investiții complexe, care implică și o atenție deosebită acordată întregului ciclu de viață a ambalajului, de la cum sunt proiectate și realizate sticlele și cutiile, până la modul în care sunt reciclate și înlocuite.

„Există o problemă globală în ceea ce privește ambalajele și, asemenea celorlalte companii, avem responsabilitatea de a contribui la rezolvarea ei”, spune James Quincey, Președinte și CEO al Companiei Coca‑Cola. „Prin viziunea noastră <>, investim în planetă și în ambalajele noastre astfel încât să ajutăm ca această problema să facă parte din trecut.”

Alături de companiile îmbuteliatoare cu care lucrează, Compania Coca‑Cola urmărește câteva ținte importante:

  • Investiția în planetă. Până în 2030, pentru fiecare sticlă sau doză vândută la nivel global, Sistemul Coca‑Cola își propune sa ajute la reciclarea unei cantitati similare, deoarece fiecare ambalaj are mai multe vieti. Compania va investi resurse financiare și expertiza sa de marketing în susținerea obiectivului de colectare 100%, cu scopul de a-i ajuta pe consumatori să înțeleagă ce, cum și unde să recicleze. Coca‑Cola va susține colectarea de ambalaje în întreaga industrie, inclusiv de sticle și doze de la alte companii. Sistemul Coca‑Cola va lucra alături de comunități locale, parteneri din industrie, clienti și consumatori pentru a adresa problema deșeurilor provenite din ambalaje și a reziduurilor marine.
  • Investiția în ambalaje. Pentru a-și atinge obiectivul, Compania Coca‑Cola continuă eforturile de a face ambalajele produselor sale 100% reciclabile*. Compania produce sticle mai bune, fie prin creșterea procentului de material reciclat din componența acestora, fie prin folosirea rășinilor pe bază de plante**, fie prin reducerea cantității de plastic din fiecare ambalaj. Până în 2030, Sistemul Coca‑Cola își propune ca fiecare sticlă produsă, să aibă la nivel global, în medie, un conținut reciclat de 50%. Scopul final este de a stabili un nou standard global pentru ambalajele de băuturi.
*Ambalajele puse pe piața din România sunt 100% reciclabile.

** În 2009, Coca‑Cola a introdus ambalajele PlantBottle, fabricate din materiale de până la 30% din plante. În Romania, se folosește PlantBottle pentru ambalajele Dorna și AdeZ.

Viziunea "Lumea fără deșeuri" este un nou pas în calatoria companiei Coca‑Cola de a crește în mod corect și sustenabil, devenind „o companie pentru toți”.

„Sticlele și dozele nu ar trebui să dăuneze planetei și sunt convins că o lume fără deșeuri este posibilă. Companii precum Coca‑Cola trebuie să fie lideri. Consumatorilor din întreaga lume le pasă de planetă, așa că vor și se așteaptă ca marile companii să ia măsuri. Vom răspunde acestor așteptări și îi invităm și pe ceilalți să ne însoțească în această călătorie vitală.” - James Quincey, președinte și CEO al companiei Coca‑Cola. 

Pentru a atinge aceste obiective, Compania Coca‑Cola va lucra alături de parteneri globali, precum Fundația Ellen MacArthur (inițiativa "New Plastics Economy”), Alianța pentru Conservarea Oceanului / Mări fără deșeuri și World Wildlife Fund. Coca‑Cola va lucra de asemenea și cu alți parteneri la nivel regional și local și intenționează să colaboreze strâns cu clienții săi cheie pentru a motiva consumatorii să recicleze mai multe ambalaje.

Pe site-ul www.coca-colacompany.com puteți citi scrisoarea deschisă a lui James Quincey intitulată "De ce este posibilă o lume fără deșeuri."