BUDINCĂ DE OVĂZ CU CARAMEL SĂRAT

PENTRU 2 PORȚII AI NEVOIE DE:

1/2 cană fulgi de ovăz

1 linguriță de tahini

4 curmale mărunțite

Un praf generos de sare

1/2 cană apă fierbinte

1/2 linguriță de extract natural de vanilie

3/4 cană AdeZ Chilling Coconut

 

Acest desert are numai ingrediente deosebit de delicioase.

AdeZ Chilling Coconut este cremos dar, răcoritor. Gustul tropical al mixului de cocos a fost creat pentru cei care preferă un mic dejun special. Lasă-te surprins de gustul delicios cu această rețetă, unde AdeZ Chilling Coconut dă o aromă savuroasă întregii compoziții.

 

Ovăzul are calități nutriționale și curative extraordinare, câștigând zi de zi o popularitate pe deplin meritată și înlocuind rapid gusturile în ce privește cerealele mai populare.

Este o sursă de carbohidrați “buni”, complecși, conținând, de asemenea, cantități însemnate de proteine, grăsimi și fibre. Conține minerale (mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc) și vitamine (B1, B5, B9), este bogat în antioxidanți și te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Nu conține gluten și oferă organismului energia de care acesta are nevoie pe tot parcursul zilei.

 

Tahini este un ingredient foarte popular în bucătăria Orientului Mijlociu și a Asiei. Are un gust de nucă, foarte plăcut. Cel mai adesea este folosit ca spread și înlocuiește untul, margarina sau untul de arahide. Mai este cunoscut și drept unt de susan și are proprietăți nutritive importante. Prin zdrobirea semințelor de susan se obține o pastă deschisă la culoare care oferă o aromă specială multor feluri de mâncare.

 

Curmalele sunt de asemenea o sursă excelentă de fibre alimentare. Acestea conțin nu mai puțin de 15 minerale, inclusiv seleniu, un antioxidant puternic care este vital pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

 

Vanilia este originară din pădurile tropicale din America Centrală. Există trei tipuri de vanilie: Bourbon-Madagascar, Mexicană și Tahitiană. Vanilia de Bourbon-Madagascar este o păstaie subțire cu aromă bogată și dulce, cea mai dulce dintre toate trei.

 

REȚETĂ DE BUDINCĂ

Te-am convins să încerci rețeta? Într-o crăticioară pune fulgii de ovăz și curmalele mărunțite și acoperă-le cu apă fierbinte. Lasă să se înmoaie pentru 10 minute.

Adaugă apoi restul de ingrediente și lasă să fiarbă la foc mic pană compoziția atinge consistența dorită.

Această rețetă de budincă se servește caldă, cu topping de unt de arahide sau migdale, nuci sau semințe.

 

Ești în căutare de idei de mic dejun? Urmărește video-uri cu ideile noastre de rețete aici.