BIRCHER MUSLI

PENTRU 6 PORȚII AI NEVOIE DE:

1 cană de AdeZ Amazing Almond

2 căni de ovăz

1 măr ras

1 cană de iaurt grecesc

1/4 cană de stafide sau merișoare

1 lingură de nuci tocate

2 linguri de migdale tocate

1 lingură de miere

1 lingură de suc portocale

 

TOPPING-URI OPȚIONALE

Semințe chia

Afine proaspete

Sirop de arțar

Miere Banane

Mix de nuci și semințe

 

Cum faci să știi că vei avea o zi bună? Începi dimineața mâncând sănătos o porție delicioasă de Bircher Musli. AdeZ Amazing Almond este perfect în orice combinație. Lasă-te surprins de gustul delicios cu această rețetă, unde AdeZ Amazing Almond dă o aromă savuroasă întregii compoziții.

 

Musli a fost inventat în anul 1890 de Dr. Bircher Benner în clinica sa din Zurich, într-o perioadă când fructele și legumele erau considerate ca fiind mâncarea săracilor. Însă doctorul credea în beneficiile acestor alimente pe care le numea ,,food of the sunlight”: preparate sănătoase din ingrediente biologice, naturale. Între timp, au apărut foarte mult variațiuni ale acestui regim și musli s-a integrat în viețile tuturor celor interesați de sănătatea lor.

Musli este o o alegere sănătoasă foarte bogată în substanțe nutritive esențiale: conține carbohidrați complecși, ceea ce inseamnă că este un aliment care furnizează energie lentă pe întreg parcursul dimineții, e bogat în vitamine și fibră și are conținut ridicat de minerale.

Ovăzul are calități nutriționale și curative extraordinare, câștigând zi de zi o popularitate pe deplin meritată și înlocuind rapid gusturile în ce privește cerealele mai populare.

Este o sursă de carbohidrați “buni”, complecși, conținând, de asemenea, cantități însemnate de proteine, grăsimi și fibre. Conține minerale (mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc) și vitamine (B1, B5, B9), este bogat în antioxidanți și te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Nu conține gluten și oferă organismului energia de care acesta are nevoie pe tot parcursul zilei.

Bircher Musli este și astăzi începutul perfect al unei zile în care știi și simți că ai făcut primul lucru bun: ai mâncat sănătos. Dulce, acrișor, crocant, energizant!

 

REȚETĂ DE MUSLI

Când ți se face poftă de un mic dejun cu cereale musli, pune toate ingredientele de mai sus într-un bol mare și amestecă-le bine. Acoperă castronul cu folie alimentară și lasă-l în frigider peste noapte. Servește dimineața, cu topping-ul preferat.