Skip to content

Despre campanie

Lansată în urmă cu 4 ani de Dorna alături de Asociaţia Salvaţi Copiii, campania „Grijă pentru copii” contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităţilor din București și din ţară, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România. Începând cu anul 2015, Simona Halep s-a alăturat campaniei în calitate de ambasador al cauzei copiilor născuţi prematur.

Conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naşte prematur, având nevoie de atenţie specială chiar din prima oră de viaţă. Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentaţia zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conţinutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei" Grijă pentru copii ", în perioada 2013 - 2015, aici.

2018

2018 Lupta alături de copiii născuţi prematur continuă Anul acesta

Dornă continuă să sustină cauza copiilor născuţi prematur și, împreună cu ambasadoarea Simona Halep, invită toţi oamenii să răspundă la o întrebare simplă: cât timp ar trebuie să oferim atunci când vrem să facem diferenţa în viaţa lor? Deși, la prima vedere, răspunsul pare complicat, adevărul e că atunci când ne angajăm în luptă alături de copiii născuţi prematur, chiar și o secundă poate face diferenţa. Putem cu toţii să ne luăm un job de o secundă pentru a-i susţine.

2017

“Fii în inima lor pe viaţă!”

În sport, dar și în orice etapă a vieţii, cea mai mare nevoie de susţienere o ai în momentele grele. Cei care sunt alături de tine atunci rămân în inima ta pe viaţă. Cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, Dorna și Salvaţi Copiii vor să-i facă pe români să rămână în inima copiilor născuţi prematur pe viaţă. Cu dragoste să-i ajute pe cei mici să iasă învingători în lupta vieţii lor. Prin intermediul campaniei, românii vor fi invitaţi să-și arate dragostea pentru copiii născuţi prematur dând “love” materialelor postate pe Facebook-ul sau pe pagina Dorna. Când peste 100.000 de inimi vor bate pentru ei, Dorna, prin Asociaţia Salvaţi Copiii va dona incubatoare maternităţilor din București și din ţară. “Fii în inima lor pe viaţă” face parte din “Grijă pentru copii” o campanie prin care Dorna alături de Asociaţia Salvaţi Copiii susţine copiii născuţi prematur pentru al 5-lea an consecutiv. Puteţi consulta regulamentul Campaniei aici.

Vezi lista completa a echipamentelor donate în cadrul campaniei ”Fii în inima lor pe viaţă”, în anul 2017, aici

2016

“Hai sa donam copiilor nascuti prematur timp pentru viata!” – Simona Halep

Peste 77 de milioane de secunde donate! Multumim tururor celor care s-au alaturat campaniei.

Campania „Grijă pentru copii”, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii România, a venit cu o nouă provocare în 2016. Cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, românii au fost invitaţi să doneze timp pentru a oferi o șansă la viaţă copiilor născuţi prematur. Secundele astfel adunate au fost transformate în 10 incubatoare necesare îngrijirii medicale a celor mici, care au ajuns in luna iunie în 10 maternităţi din ţară.

Mecanica acestei campanii a fost urmatoarea - pentru fiecare 7.776.000 de secunde cumulate - echivalentul a 3 luni, timpul maxim necesar dezvoltarii copiilor in incubator, Dorna va dona cate un incubator, prin Salvati Copiii.

Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei “Grijă pentru copii” , în anul 2016, aici.

2015

 • Simona Halep, „Împreună îi putem ajuta să câștige

  Simona Halep, cea mai de succes jucătoare profesionistă de tenis a momentului în România și cea care s-a impus în lumea sportului prin perseverenţa și răbdarea cu care luptă pentru fiecare meci și fiecare punct, s-a alăturat luptei pentru viaţă a copiilor născuţi prematur, prin campania „Grijă pentru copii”. Ea și-a donat pagina de Facebook pentru a fi alături de mamele adevăraţilor luptători, și și-a îndemnat fanii să faca același lucru. „Am ales să susţin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relaţie specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupţi din greu pentru ceea ce îţi dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viaţa, sunt nevoiţi să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viaţă normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, ne-a spus Simona Halep.
  Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei “Grijă pentru copii” , în anul 2015, aici.

 • 2014

 • Fereastra de speranţă

  “Viaţa ta se învârte în jurul acelor minute în care îl vezi!”. Când un copil se naște prematur, mama acestuia petrece doar câteva minute pe zi cu el. Timpul rămas până la următoarea întâlnire este un amalgam de speranţă și gânduri nu chiar pozitive.

 • Campania “Grija pentru Copii” a adus o rază de speranţă și susţinere în viaţa mamelor care trec prin această așteptare cu ajutorul “Fereastrei de Speranţă”. În 2014, fereastra care desparte mamele de salonul de terapie intensivă unde se află bebelușii născuţi prematur în maternitatea Polizu a devenit „Fereastra de speranţă”, purtător al mesajelor de susţinere pentru mame, trimise de oameni din toată ţara. Mesajele de încurajare trimise prin intermediul site-ului grijapentrucopii.ro au apărut în timp real pe fereastra maternităţii. „Fereastra de speranţă” a primit peste 3000 de mesaje de susţinere pentru mamele copiilor născuţi prematuri din maternitaţea Polizu. Mai mult, Dorna și Salvaţi Copiii au echipat încă 15 maternităţi cu aparatură necesară. Vezi aici lista completă a echipamentelor donate către maternităţi.

  2013

 • Împreună putem avea grijă de ei!

  Campania Dorna lansată în toamna anului 2013 s-a desfăşurat sub sloganul „Împreună putem avea grijă de ei!”. Proiectul a constat într-un sprijin colectiv, astfel că, pe durata campaniei, 1 ban din fiecare sticlă de Dorna cumpărată a mers către îngrijirea nou-născuţilor prematuri. Campania Grijă pentru copii a ajutat la echiparea a 15 maternităţi cu aparatură de specialitate pentru îngrijirea copiilor născuţi prematur.
  Vezi lista completă a echipamentelor donate în cadrul campaniei "Grijă pentru copii", în anul 2013, aici.

  countrypicker

  România

  +