Batoane cu cereale

Ingrediente:

  • 10 gcaise uscate
  • 10 gprune
  • 10 gsmochine
  • 10 galune de padure
  • 10 gmigdale
  • 10 gcaju
  • 10 gseminte de floarea soarelui
  • 5 gseminte de susan
  • 1banana
  • 10gzahar
  • ¼lingurita sare
  • 40 mlulei vegetal
  • 70 gfulgi de ovaz

  1. Spalati fructele uscate si taiati-le in bucati mari.

  2. Tocati alunele si semintele.

  3. Zdrobiti banana in blender si adaugati o lingura de zahar si putina sare.

  4.  

    Adaugati ulei vegetal si amestecati.

     

  5.  

    Intr-un bol separat, amestecati fructele uscate, semintele si fulgii de ovaz. Adaugati scortisoara sau pudra de boia dulce dupa gust.

     

  6. Amestecati ingredientele uscate cu compozitia din banana si amestecati bine.

  7. Imprastie compozitia obtinuta pe o foaie de copt. Formati un dreptunchi de aproximativ 1 cm grosime.

  8. Coaceti in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 10 minute.

  9. La final, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati marginile pentru a obtine batoanele cu cereale.